سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و در گفتار دیگرى که از این مقوله است فرمود : ] از مردمان کسى است که کار زشت را ناپسند مى‏شمارد و به دست و زبان و دل خود آن را خوش نمى‏دارد ، چنین کسى خصلتهاى نیک را به کمال رسانیده ، و از آنان کسى است که به زبان و دل خود انکار کند و دست به کار نبرد ، چنین کسى دو خصلت از خصلتهاى نیک را گرفته و خصلتى را تباه ساخته ، و از آنان کسى است که منکر را به دل زشت مى‏دارد و به دست و زبان خود بر آن انکار نیارد ، چنین کس دو خصلت را که شریف‏تر است ضایع ساخته و به یک خصلت پرداخته ، و از آنان کسى است که منکر را باز ندارد به دست و دل و زبان ، چنین کس مرده‏اى است میان زندگان ، و همه کارهاى نیک و جهاد در راه خدا برابر امر به معروف و نهى از منکر ، چون دمیدنى است به دریاى پر موج پهناور . و همانا امر به معروف و نهى از منکر نه اجلى را نزدیک کنند و نه از مقدار روزى بکاهند و فاضلتر از همه اینها سخن عدالت است که پیش روى حاکمى ستمکار گویند . [نهج البلاغه]

منطقه و بیداری اسلامی

 
 
مادر پهلو شکسته، دل های شکسته ما را دریاب(پنج شنبه 92 فروردین 8 ساعت 3:43 عصر )

وجود مبارک حضرت فاطمه علیهاالسلام تنها یک تفکر یا تصور یک حقیقت حیات بخش نیست بلکه تجسمی عینی و زنده از برکت بسیار ارزشمند خداوند بر انسان است اگر تا قبل از حضور ایشان در عالم خاکی انسان معناگرا مجبور بود گوشه‌هایی از نعمت یک زن مقدس را در اسطوره‌ها، الهه‌ها و افسانه‌ها جستجو کند یا متوسل به پاکدامنی حضرت مریم(ع) یا خردمندی آسیه و وفاداری سارا بشود، بعد از تجسم خاکی و عینی حضرت فاطمه الزهرا (سلام اله علیها) برای انسان کمال‌گرا یک الگوی زنده و جاوید پدید آمد و آن شخصیتی والا به نام فاطمه (سلام اله علیها) دختر رسول اکرم بود که در دامان مادری بزرگ شده بود که حضرت محمد (صلوات الله علیه) از آن دامان به معراج رفته بود.

آن خانه نمی‌دانم آن شب به چه قدرتى بر پاى ایستاده بود، آن مدینه چه مدینه‌اى بود که توانست چنین مصیبتى را تاب آورد و در هم نشکند، آن چه قبرستانى بود که سرچشمه عصمت را در خود فرو برد و دم بر نیاورد، آن چه خاکى بود که به خود جرأت داد، بین فاطمه و على جدایی بیندازد؟ مگر نه زهرا، والاترین محبوبه خداوند بود و خدا به بهانه وصلتش فرموده بود: «احبّ النساء الی» مگر نه رضاى خداوند در گرو رضایت مرضیه بود و غضب خداوند در گرو خشم او؟ مگر نه فاطمه، محور کسا بود و بقیه وابستگان او؟ مگر نه صدیقه کبری، راز آفرینش زن بود، بهانه خلقت نسوان؟ مگر نه فاطمه شبیه‌ترین بود به رسول خدا؟ و مگر نه فاطمه، پاره جگر پیامبر بود و عزیز مسلم خداوند جل و علا؟.

یا مادر جان ما بعنوان یک شیعه چطور میتوانیم آن طور که باید صدای حقانیت و مظلومیت شما را به دنیا برسانیم، ای سرور و سیده دو عالم اینک 1400سال است مظلومیت شیعه را روی شانه های ناتوان خود احساس میکنیم و شرمنده از اینکه کاری نمیتوانیم انجام بدهیم در همین روزها بود که فشار سخت و ضربات روحی و جسمی و پی در پی بدن و روح شما را مورد هجوم ساخته بود و شما را در هم شکسته و شما بیمار گشته بودید و حزن و اندوه بر هستی تان فرو رفته بود کمی پس از وفات پدر گرامی تان زندگی را بدرود گفتید پس یا فاطمه جان (س) یا زهرای مرضیه شهادت می دهیم تو مطهره شهیده خاندان نبوت هستی و به سبب ستم ابوبکر و عُمر بن خطاب به شهادت رسیده ای .         

یا فاطمه جان (س) این ستمی که بر شما روا داشته اند زخم کهنه ای است که در دل ماست و دلهای ما را پیر میکند  و یاد آوری اش روح ما را آزار می دهد و ما اینک برای وحدت مسلمانان فقط سکوت میکنیم چرا که شیعه تابع است و وظیفه تابعین به دستور ولی امرشان در بعضی مواقع سکوت است ، ولی ای بوی گل محمدی ای سرور زنان جهان در دو عالم یا ام ابهیا یا ام المومنین یا زهرای صدیقه انشالله فرزندت و آقایمان حضرت مهدی موعود ( عج الله تعالی فرجه الشریف) خواهد امد و روزی خواهد رسید که ستمکاران جزای خویش را ببیند و وعده الهی محقق خواهد شد وسیع الذین ظلمو ای منقلب ینقلبون (و به زودی ستمکاران خواهند دانست که چگونه زیر و زبر میشوند و به زودی نزد ما می آیند).

رسول خدا:

اللهم العن من ظلمها و عاقب من غصبها و أذل من أذلها و خلّد فی النار من ضرب جنبها حتی ألقت ولدها، فتقول الملائکة: آمین

خدایا! لعنت کن هر کس به فاطمه ظلم کرده، و مجازات کن کسی که حقش را غصب کرده، و ذلیل کن هر کس که زمینه ذلت او را فراهم کرده و آنها را در آتش خودت جاودانه نگهدار، حضرت زهرا پیوسته ابوبکر و عمر را نفرین میکردند و تا آخر عمر با آنها حرف نزدند و درکتب معتبر شیعه و سنی این حدیث آمده که خداغضب میکند به غضب فاطمه، شاهد و سندیت این جنایت ابوبکر و عمر این است که مورخان آورده اند که فاطمه از دنیا رفت و درآن هنگام بر ابوبکر و عمر غضبناک بود، و پیامبر در احادیث متعددی فرموده است:«ان الله یرضی لرضا فاطمة ویغضب لغضبها؛خداوند از رضایت فاطمه خشنود و از غضب او غضبناک میشود و شما ای مردم نیک میدانید که سرنوشت کسی که خداوند بر او خشم گرفته چه خواهد بود.

یا علی جان (ع) به ما داغدارانت بگو قبر پرستویت کجاست پرستویی که برای دفاع از ولایت و امامت پسر شش ماهه اش را بهر یاری حیدر داد، یا فاطمه جان (س) ای فدایی حیدر وقتی در بین آن در و دیوار خناسان قرار گرفته بودی آیا به یاد می آوردی روزهایی را که مادرت سرور جوانان بهشت با پای پیاده برای رسول خدا در غار حرا غذا میبرد؟ به طوری که پاهای آن بزرگوار همیشه تاول زده بود آیا به یاد داری که جبرئیل سلام خداوند را به حضرت محمد میداد تا به مادرت حضرت خدیجه و به شما برساند؟

یا رسول خدا (ص) آیا اجر غم خوردن های حریص گونه ات برای هدایت خلق اجرش روی کبود آن گل صد برگ خوش بویت حضرت زهرای اطهر با دستان تازیانه خورده اش بود؟ یا زهرای مرضیه (س) تو که در آیینه زخم‌ها و داغ‌ها و در هجران پدر غریبانه زیستی و در وداع شبانه‌ات با پهلویی شکسته، خانه گلین را به امید آغوش بهشتی پدر ترک گفتی و چه خوب گفتی وقتی که وصیت کردی که شبانه دفن شوی تا مظلومیّتت در طول تاریخ جاودان بماند و یک علامت سوال بزرگ در تاریخ ایجاد کردی برای روسیاهانی همچون خلفای اول و دوم که دختر پیامبر را شهید کردند و بچه داخل شکم اش را سقط کردند ثبت شود.

چه ظلم‌ها که بر تو نرفته بود، چه حق‌ها که از تو تضییع نگشته بود و چه حقایقى که در مقابل دیدگان تو تحریف نشده بود و تو ای حبیب و دخت پیامبر خدا (س) چه خوب که این اعتراض افشاگرانه را بر پیشانى تاریخ حک کردى و دشمن را بر کرسى رسوایى جاودانه نشاندی، بارى این اعتراض تو در تشییع شبانه‌ات و در مخفى کردن قبرت، اگرچه تاریخ را از تحریف مصون می‌داشت و هرچند فریاد تظلم تو را بر جهانیان تا ابد طراوت می‌بخشید، اما سنگین‌ترین غم شیعیان تو گشت و عظیم‌ترین درد اسلام و بزرگ‌ترین اندوه انسانیت شد.

همان على که مأمور به سکوت بود، همان على که شمشیر را به رغم کارسازى و برندگى در نیام پسندیده بود، همان على که سخت‌ترین جنایات تاریخ را تاب آورده و دم برنیاورده بود، چه شد که در حمایت از این اعتراض شکوهمند تو، بر بالاى بقیع ایستاد، شمشیر از نیام کشید و دشمن را تهدید به جارى کردن سیل خون بر زمین کرد؟

برای همین اعتراض تو به غاصبان خلافت بود که حضرت علی (ع) در حمایت از این اعتراض افشاگرانه و شکوهمندت، بر بالاى بقیع ایستاد، شمشیر از نیام کشید عمر را بر زمین زد و دماغ او را به خاک مالید و دشمن را تهدید به جارى کردن سیل خون بر زمین کرد که ابوبکر و بقیه بارها علی را به پیامبر (ص) و فاطمه (س) قسم دادند تا عمر را رهایش کند؟

یا فاطمه جان (سلام اله علیه) مظلومیتت آنچنان بر وجود تو سایه افکنده است که یادت، بی‌اراده و ناگزیر، آتش بر خرمن وجود می‌افکند و خاطره‌ات، بغض را در گلو می‌شکند در آن خانه کوچک تو، رازى به وسعت تاریخ نهفته است چنان مظلومیتى بر آن خانه کوچک سایه افکنده و چنان زخمى بر آن جگر تاریخ نشسته است که هیچ حادثه‌اى نمی‌تواند دل‌هاى شیعیان، طواف‌کنندگان آن حرم خداوند را مسرور کند دخت گرامی رسول خدا یا زهرای مرضیه (س) شهادت می دهیم پس از رحلت پدر بزرگوارت رسول خدا (ص) آنچه ندیدى آرامش بود و آنچه نیافتى مجالى براى فریاد زدن بود.

هر چه بود اشک‌هاى على و حسنین و زینبین بود و لرزش گونه‌هاى على به هنگام شست و شوى پیکر مطهر تو ای مظلوم بزرگ‌ترین جنایت تاریخ یا فاطمه جان (س) تو مظلوم بزرگ‌ترین جنایت تاریخ واقع گشته‌ای و صبر لایتناهى خدا در جانکاه‌ترین حادثه آفرینش در تو به تجلى نشسته است آنچه جانسوز است، صبر توست در مصائب على و صبر على است در مصائب تو و خدا را شاهد میگیریم ای زهرای طاهره (س) از همه دردناک تر، تشییع شبانه و مظلومانه پیکر تو بوده است.

یا فاطمه جان (س) گریه‌هاى دادخواه و اشک‌هاى ظلم‌برانداز شماست که بغض را در گلویمان می‌شکند و جگرمان را آتش می‌زند بغض مان را با خود به کجا می‌توانیم ببریم، ای ام ابیها ما که قبرى براى شما نمی‌شناسیم کجا می‌توانیم عقده دل بگشایم ، کجا گریه کنند عاشقان تو بر مصائب تو؟ کجا اشک بریزند دلدادگان تو بر مظلومیت تو و کجا ضجه بزنند فرزندان تو در فقدان تو؟ و این است مظلومیت تو و به تبع آن، مظلومیت شیعیان توست.

از همین روست که فاطمه علیهاالسلام را ناموس و علت هستی می‌دانند اگر فاطمه علیها اسلام پا به جهان فانی نگذاشته بود و خاک هبوط را به قدوم خود مبارک نمی‌کرد، دیگر برای پیروانش هدفی وجود نداشت تا برای آن به شهادت برسند و جهاد کنند جهانیان با توسل به اوست که توکل به احد را می‌آموزند و از نور هدایت ایشان است که برکت زندگی دنیایی درک می‌شود.

بنابراین بی‌دلیل نیست که بعد از درگذشت ملکوتی ایشان، بشریت، سرگشته به دنبال مرهمی است تا زخم نبود روح بخش ایشان را در عالم فانی التیام بدهد، امروز شاهد تلاش انسان‌های پاکی هستیم که به دنبال معنویت فاطمه علیهاالسلام در رفتار روزمره خود هستند و با تذکره و یادمان‌هایی سعی دارند آوای خوش چشمه کوثر را در یادشان زنده نگه دارند تا در بهشت، حاضر در خدمت ایشان باشند از این روست که هر چه انسان برای درک حضرت فاطمه علیهاالسلام تلاش می‌کند، برکت آن بر خودش می‌تابد و این اصل وجودی نعمت فاطمه علیهاالسلام در دنیا است.

 


» داریوش احمد رضا بهمنیار
»» نظرات دیگران ( نظر)





بازدیدهای امروز: 55  بازدید

بازدیدهای دیروز:193  بازدید

مجموع بازدیدها: 388014  بازدید


» ?پیوندهای روزانه «
» لینک دوستان من «
» لوگوی دوستان من «
» فهرست موضوعی یادداشت ها «
» آرشیو یادداشت ها «
» اشتراک در خبرنامه «